Skip to main content

Zlepšení správy telco infrastruktury: Objevte aktualizace v doplňcích Physical Route Manager a Data Center Manager Smallworld

By 25 června, 20242 července, 2024Smallworld, Telekomunikace
header_Enhancing-Your-Telco-Infrastructure-Management

V Globemě se snažíme poskytovat nejlepší podporu telekomunikačním společnostem, zejména v oblasti správy telco infrastruktury. Za tímto účelem neustále pracujeme na zdokonalování našich řešení.

Dnes vám s potěšením představujeme nejnovější pokroky v doplňcích Smallworld společnosti Globema pro telco sektor. Dvě z našich řešení — Physical Route Manager a Data Center Manager — se dočkala významných vylepšení. Pojďme se podívat na detaily.

Physical Route Manager (PRM) – správa fyzických tras v přenosových sítích

Systém evidence fyzické sítě (PNI) umožňuje seskupovat libovolný počet fyzických prostředků do snadno dostupných a spravovatelných entit zvaných Trasy.

PRM je klíčovým nástrojem používaným při správě telekomunikací a síťové infrastruktury. Jeho hlavními funkcemi je automatizovat proces sestavování fyzických tras na základě stávající konektivity, poskytovat přístup k informacím o obsazenosti zdrojů PNI (Physical Network Inventory) v reálném čase, nabízet vizuálně komplexní zobrazení navržených tras a umožnit vysoce optimalizované trasování sítě.

PRM slouží jako komplexní řešení pro správu síťového směrování, optimalizaci využití zdrojů a usnadnění efektivního poskytování služeb v telekomunikacích.

Nejnovější verze PRM přichází s vylepšeními, která jsou reakcí na zpětnou vazbu uživatelů a mají za cíl dále zlepšit uživatelský komfort a správu telekomunikačních sítí.

PRM – Zlepšená správa tras a virtuálních úseků PRM

Nyní je možné definovat cestu (geometrii) pro virtuální úseky (neznámé cesty). To může být užitečné zejména v případech, kdy si poskytovatel telekomunikačních služeb pronajímá části své fyzické sítě od jiné společnosti.

Například velký telekomunikační poskytovatel si může pronajmout tmavé vlákno od menších regionálních poskytovatelů, aby rozšířil dosah své sítě. V takových případech umožňuje definování přesné cesty těchto pronajatých úseků lepší správu sítě a přesnější prezentaci služeb.

Neznámé trasy se také zobrazují v náhledu mapy v aplikaci PRM Track Report v podobě automaticky generované přímky nebo skutečné trasy, pokud je definována.

PRM – vylepšené zpracování tras

Nyní je snazší zpracovávat trasy PRM složené z mnoha paralelních vláken:

  • Namísto výběru každého vlákna zvlášť je nyní možné při směrování vybírat svazky nebo celý kabel (v panelu Kandidáti),
  • Obsazené a volné prvky lze seskupovat v panelu PRM Data pro kabely a multiporty.

Toto vylepšení bude přínosné zejména pro velké telekomunikační společnosti, které spravují rozsáhlé sítě a pracují s optickými kabely obsahujícími mnoho vláken, což výrazně zvýší rychlost a efektivitu jejich provozu.

PRM – další vylepšení

Zavedli jsme také několik vylepšení s cílem zvýšit uživatelský komfort PRM a efektivitu práce s naším řešením založeným na Smallworldu:

  • Grafické znázornění (obarvení) obsazených/volných portů ve více portech se nyní řídí atributem Creation Order (pořadí vytvoření) více portů.
  • Automatické trasování – nyní je možné použít dalšího kandidáta na cestu, aniž by bylo nutné rušit předchozí.
  • Nyní je k dispozici export do formátu KML.

Manažer datového centra – podpora evidence uvnitř závodu

Doplněk Data Center Manager společnosti Globema Data Center Manager podporuje správu zařízení uvnitř podniku.

V poslední verzi Data Center Manageru jsme se zaměřili na podporu správy výroby tepla a klimatizace. Změny se dotýkají takových oblastí, jako je modelování zařízení, vizualizace výroby tepla a chlazení, reporting a další.

Podpora HVAC v nástroji Data Center Manager

Nové funkce umožňují efektivní sledování tepelných emisí z provozních zařízení, což usnadňuje přesné řízení teploty, aby se zabránilo přehřátí. Tento přístup pomáhá provozovatelům chránit zařízení před poškozením a zmírnit související finanční ztráty.

Mezi zavedená vylepšení patří:

Podpora řízení výroby tepla a klimatizace.

Rozšířené modelování tepelného výkonu zařízení.

  • Do specifikace RME byla přidána nová a upravená pole:
  • Směr vyzařování tepla – vpředu/vzadu.
  • Průměrný tepelný výkon – průměrná produkce tepla zařízení.
  • Tepelný výkon – toto pole nahrazuje pole BTU.
  • Do pole RME Bay bylo přidáno nové pole „Typ dveří“ (označuje typ dveří v rozvaděči).

Vylepšená vizualizace výroby tepla a chlazení.

  • Překryvný pohled na podlahu nyní zobrazuje množství generovaného tepla a směr proudění teplého/studeného vzduchu u každého racku.
  • V překryvném zobrazení stojanu je nyní zvýrazněna strana přívodu chladu (modrá) nebo odvodu tepla (červená) každé police v rámci stojanu.
  • Větrací mřížky ve zvýšených podlahách jsou nyní označeny symboly vlny.

Vylepšené modelování chladicích zařízení.

Zavedli jsme novou specializaci RME shelf pro chladicí zařízení, která umožňuje popsat typ zařízení a směry chlazení (proudění vzduchu).

Rozšířené hlášení

Zavedli jsme nový nástroj a sestavu v Excelu, která umožňuje prezentovat tepelnou bilanci pro vybrané lokality a poskytuje tak podrobnější přehled

Další vylepšení

Vylepšení konfigurace

Nyní je možné nastavit zobrazovací jednotku pro řízení tepla na BTU/h nebo kW, v závislosti na preferencích.

Integrace zobrazení podlah/racků s možností připojení

Nyní je možné odeslat zařízení vybrané ve vnitřním zobrazení (pole, police, sloty, karty a porty) a interní kabely do panelu vestavěné konektivity.

Vylepšená správa polic

Nyní je možné přetáhnout více polic z jednoho pole do druhého.

Pokud se chcete dozvědět více o nejnovějších vylepšeních v aplikacích Evidence fyzické sítě a Data Center Manager nebo si domluvit živou ukázku, neváhejte nás kontaktovat.